? ??????????????Love Is Strange? ????? ?? ???Rating: 4.4 (26 Ratings)??43 Grabs Today. 24523 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Dream Forever? ????? ?? ???Rating: 4.8 (4 Ratings)??42 Grabs Today. 7072 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????The Best BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, July 23, 2009

BON ODORI 2009

Farah jadi volunteer untuk bon odori 2009 kat Panasonic sports complex kat Shah Alam.
Bon Odori??
satu acara Orang Jepun ( lebih kurang hari gawai la.)
Menari beramai-ramai ikut orang yg kat atas pentas.
Org2 yg volunteer kene pegi awal, ktorg pegi kul 12 lebih.
Acara mula dari kul 5 sampai kul 9 lebih.nampak tak pentas warna merah tu?
malam tu sume menari keliling pentas tu.
Sebab2 jadi volunteer...
dapat t-shirt (seperti di atas)
sensei promote gler t-shirt tu..tapi x de lar hebat sgt.(Shh..!)
Dapat obentou (bekal) untuk lunch..(sushi)
tapi baru makan 6 ketul dah muak dah. Kenyang sangat.
Dapat bwk balik uchiwa banyak2.
OK x??
Ok, apa kerja volunteer?
Ktorang kene tolong ALEPS bagi uchiwa(kipas) kat pengunjung2 yg datang.
Ktorang kene susun 46000 uchiwa stat dari pukul 3 lebih sampai kul 4 setengah.
Penat gler. Stat kul 5, kene bagi uchiwa kat sume org. (ni part yg paling susah coz sume org ashik nak pilih uchiwa yg cantik2 jer.)
ktorg abis keje kul 8 lebih. sakit pinggang berdiri lama2.
Sempat posing kat poster lagi. yg bawah tu Nadia (promote ckit)

七夕の日 (hari tanabata)

Hari tanabata ni disambut setiap tahun oleh rakyat Jepun pada setiap 7 Julai. Tapi tahun ni bebudak JAD sambut tanabata pada 3 Julai. Sebenarnya ada kisah disebalik hari tanabata ni,..
Tapi malas pulak nak citer. Sesaper yg nak tau, YM yer.
OK,..first of all, sensei2 (cikgu) buat drama pasal tanabata dalam kelas.
video spt dibwh.


video
video
Tetapi malangnya...
x sempat nak ambik dari awal2. Itu jelah yg sempat dirakam.
Lps menonton drama, ktorang kene tulis hajat atas sekeping kertas yg dinamakan tanzaku.
Ada byk warna, tp saya pilih warna ungu.
Pastu, buat origami lak.
Lepas membuat hiasan2 sume, ktorang gantung kertas tu ngan origami2 tu kat tangga nak naik kelas bahasa jepun. Sepatutnya, kertas tu gantung kat pokok buluh. Lagi tinggi lagi bagus. (Kononnya nak bg somebody yg tinggal kat bintang tengok. Klu lg tinggi dikatakan hajat tu lg cepat tercapai lar.)
Tu je lar yang saya nak citer pasal tanabata ni.
Sekian Terima Kasih.