? ??????????????Love Is Strange? ????? ?? ???Rating: 4.4 (26 Ratings)??43 Grabs Today. 24523 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Dream Forever? ????? ?? ???Rating: 4.8 (4 Ratings)??42 Grabs Today. 7072 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????The Best BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, February 15, 2010

The World's First Flying Hotel








"The Hotelicopter features 18 luxuriously- appointed rooms for adrenaline junkies seeking a truly unique and memorable travel experience.
Each soundproofed room is equipped with a queen-sized bed, fine linens, a mini-bar, coffee machine, wireless internet access, and all the luxurious appointments you'd expect from a flying five star hotel. Room service is available one hour after liftoff and prior to landing." The Hotelicopter is due to fly maiden journey this summer(June 26th) with an undisclosed price....
If you are interested? There are three flying tours.


Inaugural Summer Tour - 14 days (Friday, June 26th, 2009 - Friday, July 10th, 2009)


California Tour - 14 days (Friday, July 17th, 2009 to Friday, July 24rd, 2009)


Bay/Jamaica, European Tour - 16 days (Friday, July 31st, 2009 to Sunday, August 16th, 2009)


Dimensions Length: 42 m (137 ft)
Height: 28m (91 ft)
Maximum Takeoff Weight: 105850 kg (232,870 lb)
Maximum speed: 255 km/h (137 kt) (158 miles/h)
Cruising speed: 237 km/h (127 kt) (147 miles/h)
Original Mi Range: 515 km (320 mi)
Our augmented Mi Range - 1,296 km (700 mi)

Sunday, November 29, 2009

of orang utan and rambutans...

sabtu lepas me n my family pegi bukit merah...
kat situ, ada pulau orang utan @ orang utan island
utk pg ke pulau tu kene naik bot and about 3 minutes later, sampailah ke pulau orang utan tu...
mula2, ktorang dibawa melihat urang utan yg dah dewasa kat situ...
n then, ktorang diperkenalkan dgn orang utan yg paling tua kat ctu...mike yg berumur 27 tahun
masa ktorang sampai tu, dia tgh makan kelapa gna gigi dia. tempurung kelapa tu dia pecahkan macam kulit koci jer...naxt, dia makan rambutan plak. dia kopek n terus masukkan kat dlm mulut dia. lps beberapa saat, dia kluarkan balik biji rambutan tu. bersih plak tu. (lagi hebat dari anak buah ak)
satu lagi benda yg ktorang dapat tahu masa kat sana...org utan suka makan durian! (dahsyat tu) kat bwh ni gambar2 mike sedang posing...
p/s: tourist (ktorang) yg dlm cage, org utan tu bebas je

lps habis tour tempat org utan yg dah beso...ktorg dibawa ke ICU(infant care unit) utk org utan.
tengok lar sendiri...macam baby manusia...siap pakai pampers, minum susu dlm botol...

Tuesday, November 24, 2009

A passion to read

lama sangat x update blog nie...(x de idea)
hmm...nak stat kat mana ek???
ok...b4 ak masuk ke JAD,...(jeng jeng jeng...)
x de paper pon sbenarnya..
(dah stat mengarut dah)
nak memperkenalkan n mempromote buku2 yang ak rasa worthy utk dibaca...
and the nominees...


-twilight series...stephenie meyer
-vampire diaries
-life of pi...yann martel
-shopaholics series..sophie kinsella
-remember me...sophie kinsella
-of course...harry potter series
-the enchanted wood...enid blyton


buku2 ni memang ak recommend habis-habisan...
dah start baca gerenti x leh stop (bergantung pd tahap kekhusyukan membaca korang la)
ok...that's all folks...
till next time..(ntah ble)

Sunday, September 20, 2009

JAD のドラマ大会…special week

lama dah x update blog ni
bukan ape,..
cuma malas nak menaip
xde citer pon nak tulis
aritu before aku nak balik raya, hari rabu,
bertarikh 16 september 2009,
ada pertandingan drama bahasa jepun
tapi tu untuk budak2 kelas kaiwa je (kelas perbualan)
aku pon dengan rajinnya pegi tengok drama tu
dan aku record sume 3 group tu nye drama.
goran kudasai!

video
ni group first yang present
barisan pelakon : nazifah, wan liyana, azam, imran & rashdan
ceritanya pasal seorang perempuan yang telah mati. tapi dia buat permintaan kat malaikat supaya dia diberi peluang utk memberitahu kpd mak , boyfren, ngan kawan dia yang dia syg kat diorang sume. macam tulah lebih kurang citenye.
OK, next group, (video ke2)
barisan pelakon: omar, arif fahmi, farhan & faizah
cite diorang pulak pasal sorang nenek ni (omar ngan faizah) yang ...
susah la nak cite. kene tengok dulu baru bley paham.
group ke 3 pulak, (video ke 3)
barisan pelakon: wan azureen, ahmad muzaffar, shima, ikhwan & amir
citer nye pasal suasana dalam kelas
student tu sume "kurang baik" ngan cikgu tu. tapi lepas kene lecture ngan sorang cikgu garang ni (shima), sume berubah jadi baik.
ok, takat tu je la kali ni.
post kali ni khas utk bebudak JAD yang x sempat tgk drama ari tu.
(Sorry la, sound x bape clear)
video video

Sunday, August 30, 2009

Program mesra pelajar JAD bersama masyarakat

pukul 10 pagi 29 ogos 2009,
ktorang pegi Sg. Besar, Klang sebab program kat atas ni la.
sampai kat masjid jamek makmuriah lebih kurang pukul 12:30 tghhari.
pastu, ktorang pon rehat sampai zohor dan solat berjemaah kat masjid tu.
lepas solat, ada taklimat pulak. lepas berkenalan dengan staf2 dari yayasan ilmuwan, ktorang pun dibahagikan ke dalam 5 group. (group farah no 5)
pastu, ktorang pon pegi ke Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Islam Sabak Bernam.
kat sana, group farah telah diberi seramai 5 orang anak yatim, 3 lelaki, 2 perempuan.
ktorang kene sembang2 ngan budak2 tu, selami perasaan diorang dan esoknye kene present kat depan sume org.
lepas tu, ktorang pun pegi tengok tempat pembuatan baja vermikompos dekat2 sana je. Vermikompos ni dibuat dari jerami padi campur tahi lembu, pastu letak cacing dalam tu. biar cacing tu yg tolong buat. end product tu jadilah baja vermikompos. kat sana ada 3 jenis cacing, cacing poland, cacing harimau ngan cacing biru. cacing poland tu macam cacing biasa je. cacing harimau tu pulak besar & aktif gle. x dapat nak tangkap pon. cacing biru pulak, kalau tengaok waktu malam, warna dia ada seakan-akan warna biru.Lepas habis bermesra ngan cacing2 kat situ, ktorang balik ke masjid jamek. lepas mandi & siap2, ktorang pon siap2 nak bukak pose ngan budak2 dari rumah anak2 yatim tadi. beat gler bukak pose ramai2.lepas tu ktorang pon soalt maghrib, isyak, & tarawih sama2.
lepas tarawih, ktorang boleh tido sampai pukul 3:30 pagi. tapi farah langsung x leh tido sbb kene serang ngan nyamuk & serangga2 lain. sedeynye. tahu2 dah pukul 3.
pastu ktorang pon buat qiamullail sampai waktu sahur. lepas solat subuh, ada kuliah subuh. tapi sume kecundang before ceramah tu habis. ngantuk habis.
pukul 9 pagi, ktorang pegi rumah anak yatim yg lain pulak. rumah anak2 yatim tu kat batu 36, jalan sekendi, sabak bernam. kawasan rumah anak2 yatim tu 10 ekar. diorang ada bela kambing, lembu, ikan keli, arnab, itik, ayam, & seekor kucing hutan.
banyak gle kambing kat situ.yg dalam gambar tu ckit je sebanarnya. kat sana ada lebih kurang 50 ekor kambing. dari yg kecik ke besar, biri2 & baka kacukan pon ada.
kambing kat atas ni tengah nak makan gambar daun yg ada kat t-shirt Kak Mimi (senior). yg peliknye, kambing tu tahu pulak gambar daun tu macam mana.sebab kambing tu lapar, ktorang pon bagi lar diorang makan daun yg betul. (seperti di atas). mula2 dua ekor je, tp lepas ktorang stat bagi makan, makin byk pulak yg datang kat kawasan ktorang tu.ktorang pun dah stat nak cuak. ktorang tinggal 4 org je. yg lain dah sempat lari dah. keadaan semakin kritikal, kambing2 dah mula mengalilingi ktorang. tak tahu nak lari mana. sume kambing bertumpu kat jtorang dalam keadaan yg lapar.pastu, ktorang pon lari dari situ & lompat pagar. kambing2 tu pon ikut lompat jugak. apalagi, ktorang pon bukak langkah seribu. itulah pengalaman pahit kene kejar ngan kambing.
lepas tu, ktorang sume kumpul kat dewan rumah anak2 yatim tu sbb nak tengok persembahan. ada sorang budak lelaki tu sedap gle suara dia. suem terpaku dengar suara dia.
lepas budak tu nyanyi, budak perempuan pulak nyanyi lagu nasyid. next, cikgu ktorang nyanyi lagu jepun (x tahu lagu apa). then, budak pompuan JAD (tmasuk farah gak) nyanyi lagu "miraie"(masa depan), n then lastly budak lelaki JAD pulak nyanyi lagu "mugendai" (infinity) utk anak2 yatim tu.
lepas bagi sumbangan kat rumah anak2 yatim tu, ktorang pon balik ke masjid jamek utk pembentangan yg semalam tu. lepas solat zohor & ambik bubur lambuk, ktorg pon balik ke TBP.

Hari paling malang

17th august 2009
hari paling malang
malam ahad tu langsung aku x tido. nak siapkan kami kuruma. then pagi isnin tu pon pegi unisel utk taikai.
ktorang kene buat kete tu supaya boleh jalan sejauh 13 meter straight. masa jalan tu ok lagi, tapi dekat
nak sampai ending line tu tiba2 dia kuar dari lane tu. tensen je. tapi ok lar tu dari mula2 buat.
(masa mula2 buat kete tu x gerak pon).
lepas habis taikai tu ktorang pon balik ke tbp balik. n then get ready nak balik rumah. yeye..
tersebutlah kisah kitorang pon kuar pukul 3 (x sempat lunch pun) .jalan kaki ke stesen ktm batu 3 beramai-ramai. setelah tunggu
selama lebih kurang 10 minit, tren ke sentul pun datang. ktorang pon naik lah..
kawan2 aku turun kat stesen kl. so, aku pon teruskan sampai stesen bank negara. lepas turun dari tren tu aku
pun jalan lah ke bahagian tren ke rawang. dan duduklah kat kerusi kat situ. jam baru pkul 4:10 . "awal jugak sampai hari ni"
aku fikir. aku pon tegok kat jam ktm tu, lagi 10 minit tren pegi rawang akan sampai.ok lar tu kan.
lapas 10 minit...
announcement: "atas kerosakan tren di awal perjalanan, tren ke rawang akan lewat 40 MINIT dari jadual"
tuhan je lar yang tahu perasaan aku masa tu.tensen.
setelah satu jam berlalu...
announcement: "tren ke rawang akan tiba dalam masa 5 minit. sila beratur di garisan merah"
dengan penuh semangatnya, aku pon dengan sume makhluk kat stesen tu pon beratur lar.
tren yang datang tu pulak penuh.
tensen lagi.
aku fikir " takpe farah, rilek, ko dah tunggu sejam, takkan x leh tunggu 15 minit lagi kot"
lepas 5 minit, hujan pon turun selebat-lebatnya..
daripada duduk kat seat tu, kene berdiri pulak.
orang makin ramai, sume kene berdiri...landasan pun dah x nampak...
rimasnye...
lepas berdiri dan dihimpit selama 15 minit, tren pun sampai
sume orang berpusu-pusu naik tren tu..
aku pun berebut masuk tren tu.
"fuh, nasib baik sempat naik tren ni.."
sekali aku ternampak pintu tren tu
"alamak!!! salah naik tren!!!!"
tren tu tren ekspress, x turun kat stesen rumah aku
"waaa...sedeynye.."
tren tu pun lalu depan stesen yg dekat ngan rumah aku dengan pantasnya....
jam dah pukul 6
aku pon turun kat stesen kepong.
kene tunggu tren ke seremban pulak
lepas 10 minit menunggu...
announcement: " tren ke seremban mengalami masalah akibat hujan lebat, dan akan mengalami kelewatan selama 50 minit"
rasa macam nak nangis je
pastu aku give up nak naik tren lagi
then aku call kakak ipar aku mintak tolong ambik kat stesen.
lepas 30 minit, aku pun dijemput dari stesen.
the end bagi hari paling malang aku.:(

Tuesday, August 4, 2009

My friend...

Semenjak dari kursus intensif bahasa Jepun kat wisma Belia, Ktorang diletakkan dalam kelas yang sama..
secara tidak sedar,... ktorang pon jadi kawan baik
So, kali ni, Farah nak kenalkan kat sume (nak promote) denagn Nur Shafiqah Nadia a.k.a Nadia Takai (nama ni aku sorang jer yg panggil)Birthday dia pada 19 July 1991
Kat kelas org panggil dia syafiqah
Apa lagi ek?
Dia pemalu ckit, suka senyum, peramah ngan org yg dikenali...
Sapa2 nak kenal boleh bagitau Farah ek..
That's enough for the promotions today.
Till next time.
Shiken ni gambarimashou!